Artikelindex

28 november 1628

Gebeurtenissen in het leven van John Bunyan

Het echtpaar Thomas Bunyan en Margaret Bentley krijgt in 1628 hun eerste kind, een jongen. Zij wonen in het dorp Elstow en geven hun zoon de naam John. (De eerste vrouw van Thomas Bunyan, Anne Pinney, stierf een jaar eerder zonder kinderen die haar overleefden). Thomas Bunyan is ketellapper van beroep.
Hier en daar zijn Engelse meubelstukken uit de zeventiende eeuw afgebeeld. Als Bunyan trouwt zijn zij zo arm dat ze maar heel weinig huisraad hebben, op de schilderijen van Albert Wessels is er veel meubilair te zien.

meubels_01

meubels_02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historie van Nederland (de Republiek), Engeland en andere landen

De vloot van de West Indische Compagnie onder Piet Hein boekt een spectaculaire overwinning bij Matanzas voor de kust van Cuba. Hij onderschept de zilvervloot. Dit laat 11 miljoen gulden in handen vallen van de Republiek. (Dit vertegenwoordigt zo'n driekwart jaar oorlogsuitgaven). Piet Hein sneuvelt bij een slag met de Oostendse kapers.
Het nieuwe VOC-schip de Batavia lijdt schipbreuk voor de westkust van Australië. Het loopt op een rif en 40 opvarenden komen om. De rest van de opvarenden weet op een onbewoond eiland te komen.

zilvervloot

Login winkel